Водици 2020

Image Водици 2020

Богојавление Водици беше организирано со фрлање на светиот крст во сите епархии на Македонската Православна цркава во сите градови и населени места во Македонија.

Фармацевтската компанија Зегин како и години наназад беше помагател и донатор над 60 вакви собири во повеќе од 30 градови и населени места во Македонија.

По тој повод беа донирани маици за сите пријавени учесници, како и пригодни награди за оние кои го фатија светиот крст во вид на техничка опрема телевизор и таблети.

Зегин како општествена одговорна  компанија и понатаму ќе ги помага сите вакви слични манифестации на македонската православна црква, како и сите други верски организации