Bauckhof

Image Bauckhof

 

Image

 

Органска мешавина за подготовка на интегрален ржан леб

 

Мешавината за подготвка на интегрален ржан леб е со Demeter квалитет – од биодинамичко земјоделство. Состојки: интегрални ‘ржани снегулки**, интегрално ‘ржано брашно**, квас во прав од ’рж (интегрално ‘ржано брашно*, стартер култури), морска сол, карамел во прав*, брашно од карамелизиран јачменов слад*, малтодекстрин*. Погодна е за вегани и содржи 97% интегрален ‘рж. На самите производи наведени се начинот на подготовка и варијантите на леб и пецива кои можете да ги подготвите на лесен и брз начин.

Image


 

Органски снегулки од елда без глутен


Органските снегулки од елда без глутен се органски сертифициран производ, идеални во подготовка на мусли, каша и ќофтиња. Погодни се за вегани. Елдата за овие контролирани безглутенски снегулки е одгледана и обработена без нечистотии. Секоја серија се анализира во лабораторија во однос на присуството на глутен.