Eric Favre

Image Eric Favre

 
REHYDRATION
 
прва помош при дијареја и повраќање кај деца 
 
Производ наменет за рехидратација, односно надоместување течности, шеќер и електролити при состојби на дехидратација кај децата. При дијареја или повраќање детето може да изгуби поголема количина соли и вода и како резултат на тоа многу бргу да дехидрира. Овој производ  ја надоместува изгубената вода, солите и шеќерот и на тој начин помага за рехидратација на организмот.

• Декстроза - најпростата форма на јаглеродни хидрати, која веднаш се апсорбира и искористува во организмот
• Цинк - минерал од групата елементи во траги со витално значење за организмот
• Натриум - одговорен за регулирање на хидратацијата на организмот
• Калиум  одговорен за одржување на ацидобазната рамнотежа и контрола на размената на течности во клетката 
• Магнезиум значаен за активација на многубројни ензимски активности и невромускулна контрола