Eric Favre

Image Eric Favre

 
 
VISION
 
SPECIAL KID VISION е сируп со вкус на боровинка. Оваа антиоксидантна формула е наменета за одржување на видот кај децата. Содржи активни состојки, традиционално познати по своите карактеристики за одржување на здравјето на очите:
♦ Видова трева (Euphrasia officinalis)  придонесува за зајакнување и одржување на правилната функција на очите. Воедно помага при воспалителни процеси на очите и конјунктивит
♦ Гинко (Gingko biloba) чии листови се богати со флавоноиди кои придонесуваат за подобрување на циркулацијата на крвта, посебно во малите крвни садови како што се крвните садови на очите. На тој начин придонесува во зајакнување и одржување на правилната функција на очите
♦ Боровинка (Vaccinium myrtillus) природен антиоксиданс придонесува во одржување на нормален видочите
♦ Лутеин и зеаксантин каротиноидни пигменти кои се присутни во високи концентрации во ретината. Имаат антиоксидантски карактеристики - преку неутрализирање на слободните радикали помагаат во заштита на ретината од оштетување
♦ Витамин Е  моќен антиоксиданс кој има голема улога во заштита на очите од дејството на слободните радикали
♦ Цинк  есенцијален минерал присутен во окото во високи концентрации. Има улога во транспортот на Витамин А од црниот дроб до ретината каде се создава меланин (заштитен пигмент на окото)
♦ Витамин А придонесува за одржување на видот и има улога во трансформирање на светлосните во нервни импулси
♦ Витамин Б2  најзначаен од групата на Б витамини за поддршката на здравјето на очите. Учествува во контролата на хемиските реакции и непосредно влијае на оксидативните процеси на окото