FrezyDerm

Image FrezyDerm

Instant Whitening blue TOOTHPASTE

 

Сина паста за инстант белеење на заби 75ml

 

Погодна за возрасни и деца над 6 години.

 

Иновативно пакување

Дневните навики како пушењето, кафето и црвено вино, честото користење на средства за плакнење на устата и стареењето ја нарушуваат природната белина на забите. Оваа комбинација на силиконски гранули и специјализирана сина боја дава моментален ефект на белење, отстранувајќи и неутрализирајќи ги жолтите дамки од забите. Уникатниот состав на оваа паста според најновата технологија обезбедува долготрајна нега и свежина.

Дисперзијата на сина боја, специјално дизајнирана за заби, обезбедува моментална неутрализација на жолтите дамки и дисколорациите на површината на забите.

·  Состојката цименол се бори против појавата на забен камен и спречува создавање на орален биофилм.

·    Флуорид (0.32% натриум флуорид 1450 ppm) штити од кариес.

      Употреба: секојдневна употреба 2-3 пати во текот на денот.