Holle

Image Holle

Состав на производите за бебиња од
Holle кои се продаваат ширум светот
 
Holle baby food произведува квалитетна органска храна за бебиња со Деметер квалитет. Компанијата располага со локации во Риех (Швајцарија) и во Грунсфелд близу Таубербишофсхајм (Баден-Виртемберг/Германија). Асортиманот на производи вклучува млечни формули за бебиња, детски житни каши, кашички и пиреа. Чаевите и грицките ја заокружуваат комплетната понуда. Holle производите се продаваат во 50 земји. Основана во Швајцарија во 1933 година, компанијата Holle е лидер на пазарот во органскиот специјализиран малопродажен сегмент во Германија и е пионер за органска детска храна со Деметер квалитет.
Сите Holle житни каши, овошните, зеленчуковите и месните кашички, пиреата од овошје и зеленчук, како и комплетната палета на грицки што се продаваат низ целиот свет, се направени со истите органски состојки и според истите рецепти. Сите производи што се продаваат во Европа ги имаат истите органски состојки и рецепти. Нема разлика во производите што се продаваат во Европа, освен различната етикета и јазикот на производот.