REDUKIL

Image REDUKIL

 
Redukil
Glucomannan
60 капсули
 
Во последните години дебелината е сè позастапена насекаде во светот како кај возрасната популација така и кај адолесцентите и децата. 
Се проценува дека има над 300 милиони луѓе во светот со прекумерна телесна тежина. 
Таа е важен ризик-фактор за разни болести вклучувајќи коронарна срцева болест, висок крвен притисок, дијабетес мелитус и остеоартритис.
 
Redukil во составот содржи глукоманан. Тој е вид влакно екстрахирано од егзотично растение од Индија и Кина.
Ова влакно може да апсорбира до 200 пати повеќе вода од неговата сува тежина и нараснува во стомакот создавајќи чувство на ситост. 

Главни придобивки од овој производ
► Придонесува за намалување на телесната тежина
► Придонесува за одржување нормално ниво на холестерол во крвта