VITAMIN A

Image VITAMIN A

Витамин А во течност

Додаток во исхраната, придонесува за подобрување на имунолошкиот систем, ги штити очите и ги спречува стареењето и појавата на дамки на кожата.
Се препорачува 0,5 мл дневно, по можност наутро.

 
 
 
 
 
 
 
 
Придобивки од Витаминот А
 
► Чувар на здравјето на очите - Витаминот А е од клучно значење за здравјето на очите. Тој може да го спречи ноќното слепило и е неопходен за здравјето на очната ретина
► Подмладува и ја лекува кожата - Овој витамин помага за лекување акни, егзема, псоријаза, изгореници и други кожни заболувања. Го поттикнува создавањето колаген и штити од појава на брчки
► Помага при дигестивни проблеми - Се покажало дека овој витамин е одличен додаток за лекување одредени цревни болести. Некои студии покажале дека со редовно користење се намалува ризикот за појава на чир до 50 отсто
► Овозможува заштита на имунолошкиот систем - Витаминот А е од витално значење за функционален имунолошки систем, кој нè заштитува од голем број заразни болести, особено во детството
► Штити од инфекции - Витаминот А го зајакнува имунитетот, штити од синусни и дишни инфекции, ги ублажува грипот и настинката