OM3 CARDIOVASCULARE

Image OM3 CARDIOVASCULARE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM3 CARDIOVASCULARE

(15+15 КАПСУЛИ+МЕКИ КАПСУЛИ)

 

DUO FORMULA 
оригинален спој на мека капсула со рибино масло богато со омега 3 масни киселини и капсула составена од внимателно селектирани растенија. 

 
- Oмега 3 масни киселини (ЕПА и ДХА)
ЕПА и ДХА придонесуваат за нормална функција на срцето
 
+ Лук - одличен извор на витамин Б6, неопходен за одржување на имунолошкиот систем и доброто расположение. Превентива за многу канцерогени заболувања, а го регулира крвниот притисок и нивото на шеќер во крвта.
+ Липа - за време на менопауза кај жените ја намалува нервозата и проблемите со сонот.Влијае против формирање на наслаги во крвните садови, а помага и за проширување на крвните садови, намалувајќи го ризикот од срцев удар. 
+ Глог - ја јакне и регулира работата на срцето и делува како регулатор на крвниот притисок. Се препораува и при воспаленија на срцевиот мускул. 
+ Маслинка - помага во работата на црниот дроб и цревата, и го стимулира варењето и рамнотежата на цревната флора. Богата е со белковини, хлорофил, витамин А, Д, К и Е и масни киселини.