Purasana Algae Mix

Image Purasana Algae Mix
Image

 

SUPER GREENS - ОРГАНСКИ ALGAE MIX - сурова мешавина во прав, 200г

Овој производ е дел од новата зелена линијана сурови (raw) производи на Purasana кои се богати со витамини, минерали, ензими и други фитонутриенти. Единственоста на оваа комбинација е во тоа што на веќе познатите алги спирулина и хлорела додена е и кламат алга.  Оваа слатководна модро зелена алга  природно расте во Кламат езерото кое се наоѓа на висока надморска височина, опкружено со планини и се смета за една од најмоќните супер храни. Algae mix е мешавина која позитивно делува на детоксификација на организмот, како и при опоравувањето од одредени заболувања. Давајќи повеќе енергија претставува одличен избор за спортисти. Како мешавина од алги во концентрирана форма, овој производ е природен извор на протеини, вклучително есенцијални амино кислини и други фитонутриенти. Составните компоненти се богат извор на железо и тоа во форма која овозможува поголема негова ресорпција во организмот, а согласно некои научни истражувања дури и 60% повеќе во однос на синтетските форми. Изобилува со пигментот хлорофил и пигмент-протеинскиот комплекс фикоцијанин кои се карактеризираат со висок антиоксидантен капацитет. Според литературните податоци овие компоненти имаат својство да делуваат позитивно на зајакнување на имунитетот, противвоспалително и антиканцерогено.

Производот е без глутен, лактоза и соја, погоден е за вегани и Кошер сертифициран.

 

Останете здрави и со повеќе енергија - почувствувајте ја радоста на животот!