Sophie la girafe

Image Sophie la girafe

Sophie la girafe
Глодалка-играчка и гума за џвакање

Го стимулира развој на бебешките сетила и е совршена глодалка  за смирување на болките на непцата при никнување на првите запчиња. Sophie la girafe® глодалката е фексибилна  и прилагодена за малите раце на бебето. Се приспособува на устата и непцата на бебињата. Малите бразди од едната страна ги смируваат првите запчиња на бебето во моментот на никнување, а заоблените мали топчиња на другата страна ги масираат болните непца. Изработена е од 100% природна гума од каучуково дрво - здрав, природен, мек и нежен материјал.